Mathall i Trondheim har vært tema i flere år. Ulike initiativ og muligheter har vært lansert og bearbeidet. Bakgrunnen for dette var ønsket om å samle hele varespekteret av matspesialiteter inn i et utsalg. 1. juni 2015 vil Mathallen Trondheim åpne i Bøndernes hus ved Prinsenkrysset.

Mathall TrondheimOi! har sammen med grunder Anne Morkemo utvikler et konseptet for Mathallen og det jobbes nå for fullt med etablering av selskapet og bygging av selve hallen.

Begrepet “mathall” assosieres ofte med konsepter som Vulkan i Oslo og enda større mathaller som man finner i for eksempel  Stockholm, Riga og Barcelona. Vi ønsker å skape en Mathall i Trondheim som er organisert ut fra de forutsetninger Trondheim og Trøndelag har. På bildet over ser dere mathallen i en liten som heter Sense,knappe to timer øst for Paris. Denne byen har bare 25.000 innbyggere og et samlet kundegrunnlag på 40.000 mennesker.

Mathallen i Trondheim bygges på følgende konsepter:

  • Utsalg av matspesialiteter fra Trøndelag, Norge og verden. Her må man finne den optimale produktmiksen basert på kundenes behov slik at mathallen blir interessant.
  • Servering vil være en viktig aktivitet i mathallen. I mathaller både ser, lukter og smaker man på mat.
  • Øl – Utviklingen innenfor håndverksbrygging av øl tilsier at dette er et naturlig og etterspurt produkt i en mathall. Både som element i servering men også i form som utsalg av øl fra regionen.
  • Catering av selskapsmat, lunsjmat, møtemat osv. vil være naturlig å vurdere inn i konseptet.
  • Distribusjon av lokale matspesialiteter mot HoReCa (hotel, restaurant, catering) i Trondheim må også vurderes. Dette kan være løsningen på utfordringer som både leverandørene og kundene i dag har.
  • Kurs både mot publikum og et profesjonelt marked er interessant.

LokaleneBøndenes hus

Bøndernes Hus i Prinsens gate blir Mathallens adresse. Dette er nå det nye kollektivknutepunktet i Midtbyen og er etter vår mening en svært god plassering av Mathallen.

Bøndernes hus eies av bønder i Trøndelag og har som formål å sikre landbruksrelaterte virksomheter i byen hensiktsmessige og rimelige lokaler.